Can it be?

Jag tror våren precis kom till Barcelona.
Så nu ska vi ut och njuta! Dessutom kom lönen in igår också !----------

I think spring just arrived to Barcelona!


- Aye Win

Xpressing Underground Club

En sjysst liten bar/klubb (nja, finns ingen riktig kategori här) som ligger lite avskilt från Universitat. 3 eller 4 gator upp så hittar man den på Calle Valencia 196.
Här är det klubb varje kväll i veckan, musiken som dominerar är reggae, dubstep drumnbass, hiphop och jungle. Vi drog dit på onsdagen för att det skulle vara dubstep men när vi kom dit så spelade dom nästan enbart hiphop. Deras anledning var att duben inte drog tillräckligt mycket folk. Tur var, så va musiken ändå riktigt nice och både jag och Danne dansade sönder!


Ölen gick på hela 3euro och toaletterna var så sönderbombade att man hade svårt att se vart väggen slutade och fönstret/spegeln började.
Väldigt värt ställe att börja kvällen på!


Öppet 22-03. Gratis.
Myspace


----------

Xpressing Underground Club
Calle Valencia 196
Metro Universitat
Free entrace 22-03 Everyday


- Aye Win

6 month in Barcelona!!

Eftersom klockan är efter midnatt så är idag min halvårsdag här i Barcelona!!!
Ett helt halvår har jag bott här. Jag ska försöka sammanfatta det såhär...

Augusti
Vi landar den 26 juli sent i Barcelona (jag räknar 6 mån den 27e) och flyttar direkt in på Calle de Olzinelles 46. Dagen efter börjar vi jobba direkt. Värme, metron, glass och solfjärdrar. En massa nektariner och en hel del tonfisksallad. Sants festival med regn av eld, Gracia festivalen men underbart folk. Stranden med Martin och en fransman som skriker utanför vår port. Skrämd till livet av en granne. Shota kiwishots och dansa på borden på Boulevard. Jobba som promoter på Ramblan och bråka med danskar. Krita vatten hos pakisen dagen innan löning. Aniela åker till Sverige.

September
Flyttar till Manso 4. Många kvällar på Macba med många pakisöl, lära känna mycket folk bla Kimmo. Vakna upp på ett slott. Lyssnar nästan enbart på The Streets och tänker mycket på livet och kärleken. Blir sjuk, mitt första möte med det spanska sjuksystemet. Jag och Kimmo umgås varje dag och han blir min närmsta vän här. Jag började bli mer kreativ och försökte skapa saker och läsa på spanska. Min kamera går sönder. Jag får gå över till Kundtjänst och höjer min lön.

Oktober
Flyttar till Carrer de Sant Germa 13. Festar mycket vid Port Olympic och småbarerna vid stranden med Steffi. Blir av med busskort och pengar av en rumskompis som var kleptoman. Går utbildning på jobbet. Åker ill Sverige 1 vecka och inser att jag verkligen inte kan bo där. Kommer tillbaka till Barcelona full av energi men möts av att hela kollektivet splittras. Nahida och Emilie flyttar in. Marie flyttar in. Vi har vår första temafest. Amerikanen flyttar in. Paul, Giovani och Leo flyttar in. Vi lever på bröd i flera dagar. Ser SKA-P, en av de bästa konserterna i mitt lv. Kimmo spräcker skallen. Jag går på marknad med Alexandra.

November
Vi går på rave. Vi går på Boulevard. Vi festar mycket. Jag tar bloggpaus så vi inte har internet. Vi har vår andra temafest. Jag fryser ihjäl men räddas av ett täcke från IKEA för 20euro. Vi upptäcker många småbarer i gotico och lär känna fransmännen som bor över oss. Jag battlar på Otto Zutz och Boulevard. Vi upptäcker den 1a kackerlackan i lägenheten. Jag lär känna Hanna-Klara som blir en av mina närmaste här i Barcelona. Jag upptäcker de fantastiska croisantterna på bageriet runt hörnet. En av mina bästa månader här.

December
Jag åker till Andorra med HK. Marie och Paul åker hem. Sedan åker resten. Vi festar. Picknick på stranden med HK. Grannarna råkade slänga mina Nikeskor av misstag, gick inte att rädda. Det blir kallt. Julafton firades med ett svenskt julbord hos grannarna. Jag blir beroende av kaffe. HK åker hem till Sverige. Jonas kommer till Barcelona 30 december. Vi firar 12slaget uppe på Montjuic med de finaste.

Januari
Jag flyttar till Carrer de Sant Germa 15. Vi går på museum och ser Park Guell. Jag dricker mycket kaffe. Jag får semester 1 vecka. Turistar en hel del med Jonas. Danne kommer hit. Vi skejtar mycket och jag besöker stranden igen. Johannes flyttar in till Kimmo. Johannes flyttar sen igen. Festar massor.

Nu får vi se vad som väntar!


Party

Before 12hrs of party
After 12 hrs of party (32hrs in total)
-Aye Win

Sunday walk to Parc Ciutadella

Vi tog Metron till Arc de Triumf (röda linjen L1) och promenerade genom Arc de Triumf till Parc Cuitadella.
För att komma till den mysiga fontänen tar man till vänster när du kommer in i parken med Arc de Triumf i ryggen.

----------


You can take both Metro (red line L1) or the renfe to Arc de Triumf and then take a nice walk to the fontain in Parc Ciutadella.

- Aye Win

220110

Kvällens plan är Otto Zutz.
Ni får se imorgon hur det gick.


---------

Tonights plan is goind to Otto Zutz
How that goes, you will see tomorrow.- Aye Win

Time flies fast

Dom senaste dagarna har det varit mkt fest och lite sömn därav den dåliga uppdateringen. 
Vad kan man säga? sorry :P


----------
A lot of party the last couple of days, thats why the bad update.
Sorry!

- Aye Win

Hangover walk in Barceloneta + Video

Jag var ute på en galen barrunda i fredags, sov i en asnice lägenheten nånstans i 3 timmar, sen åkte jag hem, åt frukost och gick ut md Danne.
Vi åkte till Catalunya där vi tog en buss till Barceloneta, Dannes första möte med stranden och det var en SÅ FIN DAG! 13grader + och fin sol, vid stranden!
Svårt att tro att det är mitten av januari.

Vi promenerade längst stranden, åt paella (kommer aldrig kunna äta det igen), stannade vid Poble Nou för skate och sen åkte hem. Men ÅH vilken nice dag!
Sen hade jag ont överallt och mådde illa, så det vart hem för att sova och sen gå ut igen.
----------

After 3 hours of sleep in an apartment I dont know where, we went out for a walk. Perfect day for a walk and skate. One thing, I will never eat paella with a hangover again. YUCK!
Saturday in Barcelona.

- Aye Win

La Fragua

Rambla del Raval kan man tycka mycket om. Parallelt med horgatan, flashigt hotell i hörnet, en fet katt längst ner, fin promenadsträcka i mitten och korsningen till Carrer de L'Hospital i toppen. 
Om man går från Paral-lel till Univeritat dvs uppåt så ligger La Fragua till höger, en krog i mängden som ser ut som de flesta andra. Skillnaden är att det känns lite fräshare ändå.
Fotbollen spelades på storbildsskärm med kommentatorer på katalanska.

Vi beställde in 2 öl (2,40/st) och en paella (12,50) och en tapastallrik calamares a la romana (5,80). Tapas var egentligen överflödig för vi trodde inte paellan skulle vara så stor.
Ingen saffran i paellan men den va grym som fan ändå.
Ingen åh-jag-vill-tillbaka känsla men riktigt bra ställe att käka på om man ändå är ute.
Sen tog vi taxi hem och smälte maten.

På sommaren kan man njuta av deras uteservering - något som är ett måste under en sommardag i Barca.Rambla del Raval 15, 08001 Barcelona

----------

Restaurant at Rambla del Raval.
Good food and drinks to good price. Beer 2,40€, Paella 12,50€ and tapas between 1,2-10€.
Side dish? Soccer on the big screen with catalan commentators.
Not a place I will return to but it was definetly nice!

- Aye Win

A perfect Sunday

Söndagen spenderade vi genom att skata från Placa Espanya ner för Gran Vian ner via Diagonal för att hamna på Forum. Forum är ett heeeeeelnice ställe för skate.
Efter 4 timmar av konstant skate, i sista backen, ramlade jag. Och nu kan jag inte gå. Men så fort jag kan gå, är jag uppe igen!
En perfekt dag som avslutades med en massa pizza och film.

---------
Skating from Plaza Espanya to Forum taking Gran Via and then Diagonal. 
At the last downhill at Forum I fell bad and now I cant skate. But as soon I can walk again, Ill be up!
A perfect Sunday.

- Aye Win

Danne, skate and adventures!!

Danne är här!!!!!!!! 
Det här betyder äventyr, och ÄNNU mer äventyr. 
Och skate, en massa skate!!
Nu är klockan 15:10 och vi ska ut för frukost och.. skate! 
Kommer bättre update när jag hinner !
----------
Danne is here!!!!!
This means adventures and skate!!

- Aye Win

I loose 200euro and melt down my VISA card

WHAT THE FUCK?!?!?

japp, jag gjorde exakt det som står i rubriken. Jag verkar ha tappat 200euro jag skulle köpa linser/glasögon för OCH jag lyckas smälta mitt VISAkort (där jag har mina sparade "om det krisar till pengar") på ugnen när jag gjorde lasagne. OCH jag har lyckas spärra min internetbank. 
FUCK!


But in 10hours my best friend will land in Barcelona so lets try to stay positive!


----------

I did exacly as the topic says. Ive lost 200euro and while making lasagna in the oven, I forgot my VISAcard (with my in-case-I-need-cash money) on top and it melted down. AND some month ago I accidently got blocked from my internetbank. Im fucked.

- Aye Win

1,6mm

Jag har börja töja mitt ena öra - va inte oroliga! det kommer inte alls bli stort.
Anledningen är för att jag blivit ordentligt nickelallergiker, jag kan inte ha på mig mina gamla örhängen i mer än 1 timma och det blir fullt med var, kliar, svider och gör ont. Så nu ska jag testa töja så jag kan få igenom en rund grej (föreställ er själva vad jag menar) så att jag sedan kan trä igenom ett örhänge. På så sätt påverkas jag inte av något nickel och kan använda mina babys igen.
Och om det inte blir som jag tänkt mig, ja då tar jag ut och låter det dra ihop sig. Det kommer som sagt bli väldigt litet.


Så nu är det 1,6mm men jag ska redan i veckan köpa 2mm.
- Aye Win

Café Escac

Ännu ett fik i Raval!
Café Escac är ett fult och under större delar av året ganska turisttätt fik, mestadels pga av läget mitt mellan Ramblan, Universitat och MACBA.
Vi satte oss på övervåningen och frodade i var sin cheesecake med grädde (3,30€) och bara snackade skit, Jag, Jonas och Kimmo. 
Trott den opersonliga och fula inredningen så kan jag starkt rekomendera deras kaffe med mjölk (1,50€) - MUMS!!

Kom ihåg nu, att en Kaffe med mjölk, cafe con leche, är INTE en svensk latte, så förvänta dig inte en stor kopp med en halvliter mölk och två skvättar espresso. Här är det riktigt kaffe!
Men om du saknar din svennelatte kan du fortfarande gå till Starbucks - fast enligt men Starkbucks erfarenhet a la Barcelona är den inte nice här. Och dyr.
Ännu ett fik i Raval!
Café Escac är ett fult och under större delar av året ganska turisttätt fik, mestadels pga av läget mitt mellan Ramblan, Universitat och MACBA.
Vi satte oss på övervåningen och frodade i var sin cheesecake med grädde (3,30€) och bara snackade skit, Jag, Jonas och Kimmo. 
Trotts den opersonliga och fula inredningen så kan jag starkt rekomendera deras kaffe med mjölk (1,50€) - MUMS!!

Kom ihåg nu, att en Kaffe med mjölk, cafe con leche, är INTE en svensk latte, så förvänta dig inte en stor kopp med en halvliter mölk och två skvättar espresso. Här är det riktigt kaffe!
Men om du saknar din svennelatte kan du fortfarande gå till Starbucks - fast enligt min Starbucks erfarenhet a la Barcelona är den inte nice här. Och dyr.


Placa Bonsuccês 5, 08001 Barcelona

- Aye Win

Park Güell in December

Idag gick vi till Park Güell en park av Gaudi som från början var menad att vara endast för de rika men som idag blivit en öppen plats för allmänheten. Och gratis ;)

Klassiska fotot med ödlan

Högt upp med utsikt över Barcelona

I <3 my Barcelona

Det fanns en hel del gatumusikanter, bla Microguagua som vi fastnade för. Jag dansade tills jag vart svettig och köpte deras CD för 10euro, sjukt värt! Vad tycker ni om dom? 
Microguagua @ Park Güell idag

För att komma till Park Güell kan du ta gröna Metro linjen till Lesseps och gå upp, det kan vara lite svårt att hitta första gången så karta är att rekomendera. Och som innan, det är graaaaatis ;)!

- Aye Win


Museum Picasso

Vi såg de två utställningarna Picasso - Fotógraf d´Horta och Imatges secretes, Picassp, i léstampa erotica Japonesa.
Varje första söndag i varje månad så är det gratis att gå på många av stadens museum, så idag drog vi till Picasso museet. I valiga fall så kostar inträdet för en vuxen 9 euro + 5,80 om man går på de tillfälliga utställningarna. Så idag var det många fler än vi som ville spara in 14,80 euro det brukar kosta att komma in. Kön sträckte sig lång och det tog oss 40min att komma fram till entrén. Kändes lite som om man stod i kön för IDOL. Men jag tyckte helt klart det var värt det!

Vi såg de två utställningarna Picasso - Fotógraf d´Horta och Imatges secretes, Picassp, i léstampa erotica Japonesa.

Den första handlade om hans tid i Horta, Barcelona under hans andra besök. Det var som en berättelse om hans liv berättad utifrån hans fotografer, verk och Fernandes brev. Den var sjukt värd. Museum är underskattade!


Den andra handlade om hans inspiration av Japanska erotiska bilder - Shunga, och det han skapade utifrån det. För mig var det helt nytt att Picasso målade japansk inspirerad porr.

http://www.bcn.cat/museupicasso

- Aye Win

Carrer de Sant Germa - att hitta boende i Barcelona

From den 30 dec bor jag på en nya adress, innan bodde jag på samma gata fast porten innan. Det är en lugn avstickare från Gran Via de les Cort Catalanes vid Plaza Espanya.
Det blev mycket strul då jag skulle flytta från mitt dåvarade rum (bilden) till mitt nuvarande - då jag aldrig fick mitt rum. Så nu delar jag rum med Jonas januari ut, sedan får vi se vart vi hamnar.
För mitt tidigare rum (möblerat med balkong) betalade jag 300euro/mån.  

Priserna på rum varierar ganska stort. Oftast handlar det om:
Område
Vad som ingår i hyran - Vatten är Väldigt dyrt och ingår sällan
Om rummet delas med fler
Standard. Det skiftar mycket mellan lägenheterna. Från nästan förfallna till superfräscha

Mina tips när du ska hitta boende:
Sök redan innan du åker så du får en ide om vad som finns. 
Kontraktet skriver du på plats efter att ni gått igenom vad som gäller - speciellt med depositionen.
Deposition ska ni räkna med till varje boende. Det är en summa (oftast 1 eller 2 månadshyror) som ska betalas innan och som man får tillbaka när man flyttar. Vissa hyresvärdar gör upp att utgifterna dras från detta belopp när man flyttar. Andra tar bara av den om man haft sönder något som måste bytas ut (ex eldat upp gardinerna).
Bo gärna på vandrarhem ett par dagar innan du skriver nått så har du tid att gå och kolla på flera lägenheter, kanske även hitta andra att bo ihop med.
Räkna med att behöva lägga ut en del på boende när du flyttar ner: 1 månadshyra + 2 månader i deposition.
Skriver ni med en agentur så måste man även räkna med kontraktavgift.
Jag avråder stark från agenturer. Anledningen är dåligt bemötande, överpris, dolda avgifter och inte alls bra standard på lägenheterna. 
Bra sidor att söka boende på är www.idealista.com och www.loquo.es . Men se upp för bedragare för sådanna finns det många av. Behöver du hjälp eller boende fort så lämna en kommentar så kan jag hjälpa.
Har ni frågor så lämna kommentar så svarar jag i ett nytt inlägg.
To be continued..
Priserna på rum varierar ganska stort. Oftast handlar det om:
Område
Vad som ingår i hyran - Vatten är Väldigt dyrt och ingår sällan
Om rummet delas med fler
Standard, det skiftar mycket mellan lägenheterna. Från nästan förfallna till superfräscha
Där jag bodde innan hade jag som sagt mitt egna rum med balkong och utgifterna ingick i priset, men lägenheten var otroligt sliten. Många vattenläckor, besök av kackerlackor, hål i fönsterna ut mot gatan osv. Jag betalade nog överpris men jag trivdes som fan så det var värt det. Men så lyttade alla därifrån och jag kände att det är dags att betala för något värt.
Det är lätt att hitta boende i Barcelona men att hitta något värt är desto svårare. 

- Aye Win

L'letraferil

På min favoritgata i Raval, Joaquin Costa, ligger L'letraferil. Ett mysigt "Kaffe, Te, Böcker och Konst"-ställe som de själva säger. Stället passar den som har tid, då de tar sin tid på sig med beställningarna. När man kommer in kan man slå sig ner i några av de svarta fåtöljerna och njuta av någon drink, exempelvis deras egna "Joaquin Costa" för 6,50 euro eller så kan man fortsätta in och njuta av en kaffe latte och en bok i deras lite gömda hörn.
Stället är ljust med deras stora förnster som går från golv till tak men det är ändå en mysig intim känsla. Och frågar man efter toan får man som svar: Bakom det röda tyget.

Jag rockade mitt nya Run Dmc linne.


Vi hittade L'letraferil när vi traskade runt i Raval och kaffesuget gjorde sig påmind.
Jag gillade det här stället men jag önskade man kunde fått in kaffet snabbare. Men jag hade lätt kunna sitta där och läsa en bok eller pratat bort dagen med en vän.


Joaquin Costa 43, 08001 Barcelona

- Aye Win

Vi skriver nyårslöfterna idag


Härliga vänner, utsikt över Barcelona på toppen av Montjuic och ett ögonblick att minnas för alltid. Så inledde vi 2010. Vi var bara minuterna ifrån att missa tolvslaget för taxin förstod inte vart vi skulle. Men när vi kom fram stod alla där och väntade. Champagneglasen delades ut och vid tolvslaget började vi ett nytt år ihop.

I år ska jag våga ännu mer, lära mig mer, resa mer, och följa mitt hjärta lika mycket som innan.

Tolvslaget på Montjuic
Migge, Jonas, Kimmo, jag, Basse, Kide, Fia, Petur & Vio, Joel bakom kameran <3

Welcom 2010!- Aye Win

RSS 2.0