Goodmorning

Trotts att jag somnade igår på jobbet så kändes dagens ganska effektiv. Jag både sökte lägenheter och var på 1 visning och handlade sen mat och städade. Idag ska jag fortsätta lägga fokus på att söka lägenheter. Och även hus.
Vi hittade ett hus som var helt fantastiskt och vi överväger att åka och kolla på det. Men resvägen till jobbet och stan skulle bli väldigt lång. Jag gillar ju att bo så centralt som möjligt.. Men vi får se, man får vara öppen för allt. Det kan ju faktiskt vara värt det för ett lyxhus med 5 sovrum och 3 terrasser..
I will miss this girl when I move..

----------

All I do now is search for a new appartment, its not that easy beacuse we are so many people wanting to live in one flat. Yesterday we looked at one that we liked but we want to see more. We are even thinkin about renting a house that we found. Problem will be the distance to work an the central of Barcelona. But mabe its worth it since its a VERY nice house with 5 bedrooms and 3 terraces?- Aye Win

Beautiful city of BCN

- Aye Win

I hate mondays

Jag gick upp och cyklade till jobbet, men när jag kom fram fick jag inte jobba och fick cykla hem igen. Anledningen är att jag inte är friskförklarad ännu och har det inte på papper (jag tänkte att de kunde göra ett undantag men nej). Jag har varit sjukskriven sen i onsdags pga virus i halsen och feber (ja, jag har festat ändå, förlåt mamma) och jag blev nekad ett friskintyg i fredags. Detta gör det olagligt för mig att jobba. Så nu måste jag snart iväg till sjukhuset för att se om dom förlänger min sjukskrivning eller ger mig ett friskintyg så jag kan jobba imorgon. På många sätt var det skönt att det blev såhär för när jag kom till jobbet kände jag hur jag verkligen inte orkade och hur dåligt jag mådde. Dessutom har jag ögoninfektion (ja mitt imunförsvar crashade förra veckan, blev även magsjuk) så jag ser dåligt vilket gör det tungt att sitta framför datorn på jobbet i 7 timmar.
Så idag, ska jag chilla igen.

Det jobbiga är, att jag alltid haft väldigt hög arbetsmoral och när man är sjuksriven här så är det inte som i sverige där man kan ligga i soffan och glo på tv med sin feber och känna "skönt, nu blir jag frisk". Här går jag ut och sätter mig på et berg och spelar kort med mina vänner. Lika lugnt som att sitta i soffan men det känns som om man har semester, och det går emot allt jag trott på! Jag känner mig så jääävla lat (vilket jag är men ändå). Men så slår det mig att jag faktiskt inte kommer att varken dö eller förlora mitt jobb så FUCK IT. Jag ÄR sjuk och varför plåga sig själv mer med att sitta inne? Man blir ju frisk av sol! Och jag dricke rmycket grönt, rött och vitt te :)

Att göra idag:
Söka lägenhet
Styra upp min ekonomi
Träffa läkaren
Posta brev
Bli frisk----------

Im sick and without any pappers from the doctor so when I got to work this morning they didnt let me stay. Now I need to go to the doctor to see if they prolong my Baixa (medical certificate) or give me an Alta (certificate of health), the paper that I didnt had today. This was good in a way because when I got to my job this morning I felt how sick I was. I have been home since last wednesday (I now, I should not have been partying...) because of a virus in my throat and fever. Ill see what the doctor says today.


To do today:
Search for a new appartment
Fix my economy
See doctor
Post some letters
Get well- Aye Win

La Rimaia
Metro: Urgell (dont remember the street but very close to the metro)
Entrance: FREE
Beer: 50cent for 33cl
Open: 00:00-05:00
Music: Dubstep/Drum n Bass

VIDEO from yesterday


Stay tuned for more info !- Aye Win

Won't let the sun go down


Vi glömde kameran hemma så det blir bara lite kvälls bilder då vi njöt av de sista soltimmarna spelande kort på en gräsmatta.
Det är riktig sommar nu, så varmt att jag tog av mig skorna och dansade på den varma asfalten och vi kunde ta av oss kläder och ligga och sola! Nu är sommaren här!! Förhoppningsvis lyckas jag få bättre bilder imorgon, om vi orkar se solen då vi kommer festa hela natten ;)----------

I forgot my camera at home during the best sunhours so I only captured this last moment in the sun but we had the most wonderful day. I took of my shoes and dance on the warm ground and we could lay in the sun just relaxing. Its really summer now, and its only getting warmer, better and even more wonderful!!


- Aye Win

Secret Wars Euroleague @ Sala Apolo 25/3

Group 1 Group 2 Group 3 Group 4
Glasgow
Bristol
Malmo
Warsaw
Bournemouth
Birmingham
Berlin
Lisbon

Southampton
Dublin
Copenhagen
Paris
Barcelona

Cardiff
London
Hamburg
Amsterdam

Secret Wars Euroleague är en underground tävling i illustration mellan olika städer. Igår drog vi till Sala Apolo för att se battlen mellan Barcelona VS Dublin och det var heeeelt sjukt bra! Inte bara tävlingen utan hela klubben, stämningen och folket var fantastiskt! Jag tyckte dock att Dublin skulle vunnit, men Barca tog hem segern 2-1 och inte surade vi för det, alla fortsatte dansa till den fantastiske DJ Benji Boko resten av kvällen.
Me


Me & Joe


Me & Micaela


Dancefloor


Irish team


Barcelona Team


Work in progress


Irish Team


Work in progress


BCN Team

End result: BCN - Dublin 2-1.
I wanted Dublin to win and I think some things was unfair but the result ended to the Barcelona teams favor and the party continued all night with the amazing DJ Benji Boko.

För mer info/ For more info visit:

http://www.secretwarseuroleague.com/


- Aye Win

Me and my girl


Den här fina tjejen kommer alltid över när jag ska sova och så går hon på morgonen. Ofta äter vi även frukost ihop och så diskuterar vi olika saker när jag tvättar/diskar. Ibland tittar hon på mig när jag fixar mig på morgonen. Och så klagar hon lite när jag ska gå. Ibland slickar hon även mina vänner i armhålorna. Och så är hon hemligt kär i Thomas. Det bästa hon vet är att bli klappad på, då slänger hon sig alltid på golvet med magen upp.
Jag gillar våran huskatt :)---------

This is our housecat. She sleeps with me, eat breakfast with me and while im doing the laundry/cleaning the house we always have deep discussions. In the morning she looks at me while im deciding what to wear.
She loves to snuggel and sometime she licks my friends in their armpits. And she has a secret crush in Thomas.


- Aye Win

He told me


Enligt min franska hippie så är det officielt vår sen igår.

My french hippie friend told me that its official spring now.
- Aye Win

My new room VIDEO!


Its in swedish but this is my room that Im now renting for 320euro/month with all the expensives included.
Ill show you the rest of the house an other day :)
I dont have a camera so I did the best I could with the laptop, thats why its 2 parts.

- Aye Win

Method Man @ Razzmatazz 17032010


Last nights concert was AMAZING!!
Here you got a summery of the show:
- Aye Win

New room. New apartment.


Allting hände mycket fort men imorgon flyttar jag! Bestämdes idag!
Som tur är flyttar jag bara 1 trappa ner, till mitt rum med egen dusch! beroende på hur det går för mina grannar så flyttar dom in den 1 maj och vi blir då ett stort kollektiv. Kan hända att jag tar ett annat rum då, men sålänge har jag detta och jag tror jag kommer stortrivas! Bilder kommer för jag ska låna Micaelas kamera. Problemet med lägenheten är att den är mörk, men jag ska se om jag gillar den. Gör jag det inte, så flyttar jag. As simple as that!


My street 7 in the morning <3

----------
Everything was decided so fast, but tomorrow Im moving one stair down to a new apartment and a new group of people. If everything goes OK my friends are going to move in the 1st of May and we be all a big collektive. But for now I move down to feel the vibe, if I dont like it then I just move. As simple as that!


- Aye Win

Looking forward to.


Idag unnade jag mig något stort!
En biljett till Method Man på onsdag!!! Dessutom ska konserten hållas på Razzmatazz, europas näst största klubb.
Biljetten kostade 25euro och onsdagen kommer bli helt galen! LÄNGTAR!!
Ber om ursäkt för dålig update, någon som vill köpa mig en kamera!?---------

Today I bought my ticket to wednesdays concert!
Method Man at Razzmatazz, tickets 25euro.
Its gona be a CRAZY night!


- Aye Win

HYDE Club

Igår vart det utgång till HYDE. En nattklubb som ligger i den lite rikare delen mellan Passeig de gracia och Diagonal.
För att gå på HYDE måste du vara propert klädd med pengar i fickan. Det är ännu ett sådan ställe som försöker sig på "finest" stämpeln men är inte hundra på om dom lyckas.
Vi var där, fick på jobbets bekostnad ett VIPbord med gratis alkohol och champange, men för mig är det inte det som gör kvällen till en bra kväll. För mig är musiken och stämningen det viktigaste vilket HYDE inte riktigt levererade som jag hoppats på. Det absolut bästa som gjorde stället värt var kvinnan som höll koll på alla fulla och glada tjejer i toakön. Hon måste varit 50+ och hade mer energi än någon alla och kunde alla texter till alla låtar och dansade HELA tiden inne på toan, mellan dansstegen och sången sa hon att vi inte skulle kasta papperet i toan utan i hinken bredvid för att undvika stopp.
Eftersom vi fick allt gratis så vet jag inte vad inträde eller drickan kostar, men det är ett fint ställe så troligtvis runt 6euro öl och 12euro drink. Jag läste även (ej säker källa) att det är gratis inträde innan 02:00.
Jag hade väääääldigt kul och vi stannade ändå ett tag, men det är inte ett ställe jag kommer att återkomma till.


HYDE Club
Passatge Domingo 3
08007 Barcelona


----------

Yeserday we had VIPtable, free drinks and champange at HYDE Club. A nightclub located in the upperclass area between Passeig de Gracia and Diagonal. To enter HYDE you need to be fancy dressed and be good looking. This feels like another one of those clubs trying to be in the top finest, but doesnt really make it.
The best thing about HYDE is the lady in the girlsroom trying to help all the girls to direct them where the WC are. She was so awsome because she was full of energi, made a lot of jokes, danced around, singing and just partying, and she must have been more than 50!
The DJ played some great tracks but didnt mix well and efter a while I was more irritated then happy.
I hade a LOT of fun, but Im defenetly not comming back.


- Aye Win

Snow in Barcelona!


Igår stod alla och bara gapade när vi först börjad se snön, och sedan när det inte slutade utan blev mer och mer var det nästan skrattretande. Det har inte fallit någon snö alls under hela vintern här i Barcelona, men när vi nu är inne i mars, när alla gick runt i t-shirt för bara någon vecka sen, så blir det plötsligt snökaos. Jag citerar Frej:
Vad händer när det blir kaos i ett land där inget fungerar? SUPER DUPER MEGA KAOS!!

Alla bilder är lånade från / all the pictures are borrowed from / todas las fotos son prestadas de:
http://www.lavanguardia.es/


----------

This is the first snow that I see in Barcelona during the entire winter, and it comes now in march when we only a couple of weeks ago where out in only t-shirt. This is fucked up! I quote my friend Frej:
What happends when it turns chaos in a land where nothing normaly function? SUPER DUPER MEGA CHAOS!!


- Aye Win

Roomies, UNO and chocolatecake


Idag drog Jonas till Norge, allt gick väldigt fort men han bestämde sig snabbt för att åka och tjäna pengar för att sedan kunna plugga i höst. Hans sista kväll i Barca spenderades med att vi, tillsammans med våra italienska roomies spelade UNO och pratade en massa. En sjukt trevlig kväll som avslutades med att vi drog över till grannarna (som har ugn) och bakade en chockladkaka.
Jag tror vi vart för ivriga, så bildresultat på kakan finns inte då vi åt upp den för fort...

----------

Today Jonas left us to go to Norway, his plan is to make a lot of cash so he later on can study. His last night was yesterday and we spend it with our italian roomies playing cards and just talking. Later on we went to the neighbours (they have an oven) to bake a very nice chocolatecake. I think we where to eager to eat, so we never captured the result on camera, we ate it to fast...


- Aye Win

Caixa Forum


Om man är fattig, har en dag över eller bara konstintresserad så passar Caixa Forum helt perfekt. Caixa Forum är en av Barcelonas bästa konstutställningslokaler och ligger precis bredvid Plaza Espanya och den kända fontänen, så har du få dagar i Barcelona kan du plocka 2 turistpunkter på en gång.
Byggnaden som varit en gammal fabrik är idag en byggnad som påminner om ett gammalt slott korsat med gran hotel. Det pågår alltid 2 eller 3 utställningar och det är alltid gratis.

Vi var där igår och såg utställningen Cosmética Dogmática, jag förstod inte vad den handlade om för allt var på catalanska men jag kunde ändå uppskatta den och fann 2 konstnärer jag verkligen gillade. Den ena var Sue Williams och den andre Robin Rhode, bild sök på google så hittar ni deras verk.

CAIXAFORUM
Avinguda del Marquès de Comillas 6-8
Metro: Espanya (L1 & L3)

Open hrs:
Tuesday - friday & sunday 10:00-20:00
Saturday 10:00-22:00
Monday Closed


----------


If you are out of cash, have a day over or just like art then Caixa Forum is perfect for you. Its one of Barcelonas best artgallerys and its just next to Plaza Espanya and the fountain so if you dont have that many days in Barcelona, then you can go to 2 touristattration at once! There is always 1 or 2 exhibitions going on and its always for free!

Yesterday we went to se the exhibition Cosmética Drogmática. I didnt understand what it was all about since it all was in catalan but I did found 2 artist that I really liked. One was Sue Williams and the other Robin Rhode, if you picture-search on googel youll find their work.


- Aye Win

My working Sunday


När jag inte lever mitt superglamourösa, jetset, champang och limousine-liv så jobbar jag.
Här har ni en sådan, super enkel dag ;)


Normalt tar jag buss nr30 varje morgon till jobbet, men idag (efter att ha stått där i 10 minuter) inser jag att bussen inte går på söndagar och att jag ännu en gång kommer att bli sen till jobbet.

Normaly I take the bus nr30 to work but after have been standing by the busstop for 10 minutes I realize that the bus dont go sundays and that Im going to be late for work again.Så jag tar metron, som på en söndagsmorgon självklart är tom.

So I take the metro that on a sundaymorning is very empty.Den stora svarta glansiga byggnaden i mitten är mitt jobb som ligger på Enteca, ett område med mycket överklass och mycket företag.

The big black shine building in the middle is my work thats located on the top of the street Entenca which is a very upperclass zone with a lot of companys.
Normalt får vi inte ha fötterna på bordet, men jag har snygga skor och det är söndag så jag gör det ändå.

Normaly they dont let us have our feets on the desk, but I have nice kicks and its sunday so I do it anyways. (go me!).Vi hade inte så mycket jobb idag.

We didnt have much work today.Så jag gillar att ta det lugnt.

So I like to chill.Och göra dumma miner.

And do stupid faces.Lunchrast och jag tränar min spanska genom att läsa en bok av författaren Cecilia Ahern som heter "Posdata: Te Amo" samt dricker en billig kopp kaffe för 35 cent.

Lunchbreak so I read a book in spanish by the athur Cecilia Ahern named "Posdata: Te Amo" to train my spanish. I also drink cheap coffee for 35cent.15:00 och dagen är slut, det är inte fint väder men det är inte dåligt heller så jag promenerar hem vilket tar ca 25 minuter. Det är hur härligt som helst att gå den här sträckan och jag sparar mina resor på mitt busskort.

15:00hrs and Im off for the day! The weather isnt the greatest but its not bad either so I decide to walk home which I always do when its good weather. Its a nice walk home and I save my tickets for the metro.
Hemma! Nu får vi se vad som händer med resten av dagen. I Barcelona har det mesta stängt på söndagarna, men det är en härlig stad så nått lär hända !

Home! Now we'll see what up for the rest of the day. In Barcelona most things are closed on sundays but its a beautyful city so something nice can always happend, Im off!

- Aye Win

Soft Saturday


Eftersom det blev min tur att jobba 8-15 denna helg lör & sön så har det inte blivit så mycket nattaktivitet, vilket är bra för både hälsan och plånboken! Istället vart det matlagning med gott sällskap, och här har ni vårt väldigt konstiga kök/allrum. Köket går liksom snett in i väggen och i den vrån så är diskhon, så man står alltid snett och diskar. VÄLDIGT opraktiskt och VÄLDIGT spanskt.----------
Since I work early this weekend there hasnt been much nighttime activity. Instead, we had a chilled down saturday with good food and friends. This is by the way our kitchen/livinroom. Its very strange because the sink goes into the wall and that means we always need to stand in a very strange position to do the dishes. VERY impractical and VERY spanish.


- Aye Win

My first tattoo

Under mitt sverigebesök blev jag gaddad av Robin (en gammal vän) hemma hos honom.
Motivet som ni ser är en fyrkant och representerar en del av min livsfilosofi som grundar sig på citatet:
"Life, just like a mirror, never gives back more than you put into it."

Med det menar jag att man tar själv ansvar för sitt liv, sina handlingar och vad man väljer att göra med det och att jag som person väljer att fylla det med positiva saker som lyfter mig själv som människa och gör mig lycklig. Jag kan tro på ödet många gånger men inte förlita mig på det och därför väljer jag att ta vissa chanser och gillar att leva impulsivt, med som sagt alltid en tanke på konsekvenserna.
För att varje gång du ser dig i en spegel så ser du det du valt att göra. Om du är olycklig så är det du själv som kan ta dig ur det, även om det kan ta flera år.
När jag tog mitt beslut att flytta till Barcelona så tänkte jag inte så mycket. I stunden var jag förälskad i en kille jag aldrig fick men han öppnade upp många tankar och det vart en början till den jag är idag. Jag valde själv att ta beslutet att fortsätta utforska det jag hade påbörjat under mina 2 veckors semester i Barcelona i juli och det var bara jag som tog modet till mig att stanna här nr Nella åkte hem.
Jag är en självständig kvinna utan förpliktelser till någon men ett stort hjärta till de som förtjänar det.
Och jag vet att med tiden så ändras mitt sätt att tänka och att jag kanske redan till sommaren ändrat mitt sätt att tänka helt. Men som Claudio sa:

Fyrkanten är den stabilaste formen i universum.

Och jag kommer alltid fortsätta utvecklas för jag vill bli en stabil och lycklig person genom hela livet.
Så där har ni den. Min första tatuering och vad den betyder för mig.
----------

During my visit in sweden I decided to let Robin, an old friend of mine, make my first tatto.
I made it a square that represent my life filosofy that takes its roots from the quotation:

"Life, just like a mirror, never gives back more than you put into it."

What I mean is that you take responsibility for your own life and your own actions and you can choose to fill you life with positiv things and things that makes you happy and a better person. I belive in destiny but I will not rely on it and for that reason Im willing to take some chances and I like to live impulsive, but I say, always a thougt about the consequence. Because ever time you see yourself in the mirror you see exacly what youve chosen to do with your life and what you have. if you are unhappy then you can take yourself out of it, even if it might take some years.

When I decided to move to Barcelona I didnt really think very much. In the moment I hade a huge crush in an amazing guy and I had found something special in Barcelona and wanted to continue to explore what I hade found and even when Nella decided to go back home after 1 month I stayed. It was my own decision and risk.

Im an independent woman with no commitment or obligation to anyone but with a big heart to those who deserve it. And I know that with time my thoughts about life will changes, mabe I have a whole different way of seeing things in 2 month but as Claudio told me:

"The square is the most stabile form in the universe
"

And I will always continue to evolve myself into a better, stabile and happy person through out my life.
So there you have it. My first tattoo and what it means to me.

- Aye Win

Honey, Im home!

Sverigebesöket var så lyckat att jag önskat att jag haft någon dag extra, men jag kan utan att överdriva säga att det är underbart att vara hemma igen. Jag kom hem igår och det som hände var att jag somnade och sov tills idag. Med undantaget att jag vaknade 4 ggr och sa hej till folk. så jag sov mer eller mindre 24 timmar - SKÖNT! Nu har jag bara vaknat, handlat och känner starkt för att sova igen. Så det lär det nog bli, men känns lite tugnt när det är finaste vädret ute, så vi får se. Men en sak är säkert. Nu stannar jag i Barcelona till september och jag ser fram emot en underbar vår och en galen sommar. Its Barcelona, part 2.  


----------

Im home again after a very short but wonderful vacation in sweden.
It feels great to be home and now im looking forward a beautyful spring and a crazy summer.
This is Barcelona, part 2.

- Aye Win

RSS 2.0