Pause

Från vår till snökaos. Nästa stop: Sverige.


---------

From sunshine to snow, im of to Sweden!
- Aye Win

Springtime


Jag är sjuk, har varit det  3 dagar nu, feber och snor, inte så jäkla kul. Men ändå har jag tagit mig upp ur sängen varje dag och gått ut för här i barcelona har våren kommit!
Igår tog jag och Jonas en promenad genom ramblan och satte oss slutligen vid hamnen och chillade innan jag sedan drog till jobbet. Och ja, jag satt i min kortärmade topp ute. Jag förstår inte hur jag kommer att klara av Sverige nu på fredag med snökaoset jag hört så mkt om. galet säger jag bara!

-----------
Its finally spring in Barcelona!!

- Aye Win

My first.


Häromdagen sprang jonas fram till mig med ett brev i handen " juste, jag har glömt det men du fick post för ett par dagar sen " och så räckte han mig ett kuvert.
Och det var mitt första brev från en läsare! askul att det är uppskattat och inspirerande!
Fan vad glad jag blev, ska låta personen vara anonym men TUSEN TACK, du gjorde mig väldigt glad!

Ayelen Win
Carrer de Sant Germa 15 1'2
08004 Barcelona
Spain

-----------

I got my first letter from a reader of the blog, Im glad its appreciated and inspireing!
THANK YOU!


- Aye Win

Sweden 26feb-3mar !

Semester godkänd, flygbiljett köpt.
Ska hem i ett par dagar för att jag saknar min familj hemma så sjuuuukt mycket!
Ett kort besök med mycket att se fram emot :)


back to Luna, the most chilled down cat in the world <3

----------

The flight is payed for so Im going to Sweden for some days to visit my family that I miss extremly.
A short visit with a lot to look forward to :)

Carnival percussion

So we dance all day!

- Aye Win

THE BEACHPARTY - VIDEO!

Det här var strandfesten från i Lördags när vi var på Carnaval de Sitges. Vi dansade på stranden till klockan 6 på morgonen men festen fortsatte långt senare än så.


----------
Saturdays breachparty at Carnaval de Sitges.
We partied to 6 in the morning by the beach but much more after that!
- Aye Win

Carnaval de Sitges 2010 - SATURDAY
- Aye Win

Lailo second hand & vintage


Jag skulle egentligen köpa mig en outfit till helgens karneval men jag hittade inget så det blev ett par secondhand glasögon från Lailo, GRYMA!
Det är kul att jag letat glasögon hos olika optikers i månader utan att hitta nått jag gillar men så hittar man dessa i en skokartong i en secondhand affär.. Det är glas i med styrka men jag fick adressen till en optiker som kan byta glas. Jag vet inte om det är mycket som diffar, jag hade linser i när jag provade dom, men det skulle vara häftigt om det var min styrka! tror inte jag har sådan tur dock..Lailo
Riera Baixa 20
08001 Barcelona
Tel. 934413749
Open hrs: mon-sat 11-14 & 17-20:30

----------

I was suposed to find an outfit for the carneval this weekend but I didnt find anything, instead I found these amazing glasses at Lailo second hand & vintage store.

- Aye Win

La Pau


Igår åkte vi till La Pau (metro L2 & L4) för att gå på lägenhetsvisning. Själva visningen gick bra men det var ingen lägenhet för oss. Den var för prydlig för våran livsstil (vi är ganska stökig/galna av oss) och trotts att hyresvärden verkade super så kändes det inte rätt. Så inget boende i La Pau för oss alltså.

Det riktigt intressanta fann vi vid metro uppgången där en massa grym graffiti prydde gamla väggar som höll på falla samman så gamla de var. Så där gick vi runt och fotade. Tips är att inte gå med sina finaste skor då det är väldigt lerigt och smutsigt. Området kändes väldigt mycket förort med många slitna höghus och en väldans massa fina parker med palmer överallt. Men man kände att man var en bit från centret där allt liv finns. Eller så är jag så van att bo i centrala Barca att jag inte kan bo i ett så lugn område.

En fågel viskade i mitt öra att om man åker till La Pau en helg, väldigt sent, så där 5 på morgonen, så kan du nog hitta en och annan grym underground klubb...

----------

So yesterday we went to La Pau (metro L2 & L4) to see a flat. The flat was very good but we felt that it was to far away and the flat was to nice for our kind of lifestyle (a bit trashy) so we came to the conclusion that La Pau wasnt for us.

The interesting part of the day was next to metrostation where we found an old wall covered with amazing graffiti work. We walked around a bit taking pics and messing around. I wouldnt recomend you to take you favorite sneakers if you comming here since its very muddy and dirty. The area however is very nice with many parks and a lot of palmtrees, however, you feel that your not in the center of it all, its to quiet.

If you go to La Pau very late (05 in the morning) in the weekend you might find serveral underground clubs.. at least thats what I have been told..


Aye Win

3,6 mm?


Jag glömde köpa en ny stav i helgen så jag tryckte i båda jag hade (1,6mm + 2mm) i brist på annat att göra. Och det gick jättebra! Så jag antar att jag har 3,6mm nu?
Nu är klockan alldeles för mycket och jag måste iväg till jobbet. Sov 5 timmar så jag är lagon trött.
Hasta luego!----------

I didnt hade any other things to do and I forgot to buy me a new piercingstick (is their another word for it?) so I pushed the two I had through my ear. And it worked out perfect! So I guess I have 3,6mm now?

- Aye Win

Svennebanan REMIX (IKEA)


Känns nästan som hemma !
Asdyrt men gott som fan. Jag åkte hem med Juleskum som var nedsatt till 60cent och knäckebröd, men någon dag ska jag köpa räkost, kaviar, ost och en påse godisbilar!
IKEA FOOD.
På den vanliga avdelningen köpte jag en växt, en förvaringsgrej och doftljust, tot 11 euro.

L'Hospitalet Districte Econòmic
Av. de la Gran Via 115-133
08907 - L´HOSPITALET - BARCELONA


----------

Almost feels like home.
Tasty but expensive.
IKEA FOOD.
In the furniture appartment I bought a plant, storage-thing and candlelights, total 11 euro.
My room is SO cozy right now!


- Aye Win

Rainy days

Idag ÖS-regnar det i Barcelona, så istället får ni en bild från i lördags när vi var ute och shoppade. Jag åkte senare hem med 1 ny jacka, 1 par skor, 1 linne och 1 halsband, allt för 55 euro!

Eftersom det bara regnar idag så blir det en tripp till IKEA. Jag var sugen på museum men det blev lite ändrade planer och IKEA är minst lika kul! Jag älskar IKEA, speciellt när jag och mami går ihop hemma i Sverige.----------

Today its a VERY rainy day in Barcelona so instead I give you this pic from last Saturday when we where out shopping. I came back home with 1 new jacket, 1 pair of shoes, 1 top and 1 necklace - all for 55 euro!

The plan for this wet day however is to go to IKEA -  I love IKEA!
Specially when I go with my mami back in Sweden.

 

- Aye Win


Hospital de Sant Pau

Dagens söndagsaktivitet var att åka till det kända sjukhuset Sant Pau  (Metro L5 Sant Pau/Dos). Sjukhuset fungerar som vilket annat sjukhus som helst men var det största byggnasprojekten under den Katalanska modernism epoken. Tyvärr så var det många delar som var under renovering och vi var sjukt trötta från utgången kvällen innan så det blev inget långt besök. Byggnaderna var fantastiskt vackra men jag ska definitivt åka tillbaka för att se vad mer vackert det finns.
Vi gick bra runt på utsidan men vad jag har hört så är det riktigt vackert på insidan också.
Sjukhuset är ritat av Domènech i Montaner, men tyvärr så slutfördes den inte den ursprungliga ritningen.

Efteråt åkte vi till Arc de Triumf för att mumsa på jordgubbar och sedan åka hem.
Afterwards we went på Arc de Triumf for some strawberrys and later head home.

----------

Today we went to see the famous Hospital de Sant Pau. This hospital functions as any other hospital but its the biggest bouldingproject from the catalan modernisme epoch. We were so tired and they where renovating a big area so we didnt spend much time here, but I will come back an other day.


- Aye Win

Montana Shop & Gallery


Idag har vi glidit runt i vårsolen med målet att komma till Montana affären som ligger precis bredvid Arc de Triumf (metro L1).
En konstaffär med fokus på graffiti där de säljer allt från färg i burk och pennor till kläder och böcker. Skillnaden med mot den i Sverige (Medis) är att den här är mycket fräshare och har större urval, tycker jag.
De har även en konsthall med uställningar där man kan mötas och njuta av konsten som är helt fantastisk!

Öppet mån-lör 11-20:30----------
Open hours: Monday - Saturday 11-20:30

Montana Shop & Gallery
Barcelona

C/ Comerç nº6 – 08003 Barcelona
Phone/Fax: (+34) 93 268 01 91
barcelona@montanacolors.com

 

- Aye Win


Absint on fire

När Danne var här passade vi på att pröva 5euro absinten på det riktiga sättet. Nästan iallafall.
----------

My best friend Daniel visited me in Barcelona and we tryed out the 5euro absint.

- Aye Win

My room - the inside scoop!


So I got this room the 1st of February. I love it in everyway but I disslike my landlord so I might move next month - again. In the last 6 month Ive had 4 different appartment and 5 different rooms. But It gets better and better!
So this is my room, welcome!


You need to have a fullsize mirror with all you shoes under it if your a girl.


My lovely shoes. From the left:
H&M, H&M, Zara, Zara, H&M, Nike
I hade a pair of Nike AF1 but by mistake my neighbours throw them out. Funny story actually.


I brought the home-made art from my last appartment with me.


My lovely doublebed with my zebrasheets that I adore! I sleep SO good here, exept when the Italian roomie plays his dunka-dunka in the middle of the night. But he is great so I forgive him.


I always manage to have a messy desk, I cant help it!
My window is on the sunnyside but to a very quiet street, with the supermarket just in front. PERFECT!


My favorite clock, people hate the sound but I love it and I think its a perfect decoration.
And next to it, the best beer in the world - an Argentinian Quilmes!


Postcard from my bestfriend Bea when she was in Tokyo and postcard from an artcollective from France.
Good memories always by my side.


My ceiling is so beautyfull, dont you think?
Its like brick-stones cut off with black and then white walls.


My door full of jackets, and to the left my homekeys with the keychain from Tokyo.


As I said, Ive only hade this room for 4 days so I still have a lot to do with it, more art, more fabrics, Im going to buy some green plants or something and so on.
I pay 340euro/month for this room and everything is included like internet, gas, water, electricity and so on.
An other day you might see the rest of the house!
NO GET THE HELL OUT OF HERE! ;)

- Aye Win

Pepino Bar


Igår gick vi ut för att det var Jockes sista utekväll i Barcelona, han kommer tillbaka om 1 månad men det är 1 månad för mycket utan Jocke!
Så vi möttes upp ett gäng och gick på förfest i en helt fantastisk lägenhet vid Drassanes. Jag vet inte HUR stor den va men stor va den, och helt sjukt högt i tak - så högt att det hängde en gunga i vardagsrummet! Tyvärr va jag  så upptagen med annat att jag glömde fota..

Vi drog senare vidare till Pepino på Nou de la Rambla där mina kära kollegor Johan och Johanna spelar grym musik att släppa lös till varje onsdag. Gratis inträde, 3 euro för en öl och ett litet, intimt och jävligt roligt dansgolv!
Känner du ör att chilla lite så kan du gå en trappa upp där alla bord är, men jag håller mig gärna enbart på dansgolvet! Det här tyvärr bara öppet till 02:30, men känner du för att fortsätta så är det så pass centralt att du kan glida in på vilken klubb i närheten som helst och fortsätta tills solen går upp. För att komma hit tar du metron till Drassanes (L3) och går upp. Varning för mycket svenskar!

Pepino Bar
Nou de la Rambla 44 08002 Barcelona
----------

Yesterday we decided to go crazy beacuse it was Jockes last night in Barcelona. My friends Johanna and Johan DJs every Wednesday at Pepino Bar and they do it so good you cant stand still!
Free entrance and 3 euro for a bear. The dancefloor is small and crazy fun, you cant miss this if you go to Barcelona!
If you feel to chill down, you can go upstairs where the tables at, but the lowwerstairs are MUCH more fun. To get here you take the metro to Drassanes (L3) and walk up La Rambla. Warning - a lot och swedish people hang here!


- Aye Win


Riera Baixa


Idag har vi gått den populära secondhand gatan Riera Baixa. Kimmo var på jakt efter ett par inlines, som faktiskt hittade ett par för 15euro! Dock på gatan ovanför Riera Baixa. Just Riera Baixa är känd/populär för att nästan alla affärer på båda sidan av gatan är enbart secondhand. Här finner man kläder genom tiderna och en hel del musik. Jag kan gärna gå runt länge på den här gatan, som inte alls sträcker sig så längt.
Jag fyndade en vinylskiva för 50cent och en gratis tidning som är Barcelonas motsvarighet till Nöjesguiden - perfekt alltså! Affären Lullaby är en av mina favoriter då den är så bra organiserad efter årtal och otroligt många fina vöskor och skärp.

Priserna ligger på Beyond Retro nivå som jag kallar det, men oftast är priset på plagget efter vad det är för nått och hur unikt det är. Jag hittade en fantastisk skinjacka idag för 1300kr, om man ändå kunde!
I somras köpte jag jeansshort med högmidja här för bara 5 euro, så fynda för den tomma plånboken går absolut!

Riera baixa går nästan ihop med toppen av Rambla de Raval där vi satte oss och tog en fika i vårsolen, 2euro för en fantastisk kaffe. Det här är vad jag kallar en bra start på dagen innan jobbet!

----------
Riera Baixa, a popular street in Raval full of secondhand stores.
Kimmo found some skates för 15euro and I found a vinylrecord for 50cent.
Definitely worth a visit if you have some time over or if you just love shopping!

So what comes after?

Så vad ska man göra efter?

Jag älskar Barcelona och känner att jag nu sugit upp det yttersta och kan nu börja planera väldigt försiktigt vad jag vill göra efter. För någon dag kommer jag faktiskt vilja ha nått nytt. Med att jag sugit upp det yttersta menar jag att nu kan jag njuta fullt ut av Barcelona 100% för jag vet hur jag ska gå tillväga. Det här ger mig mycket utrymme att tänka. Det lutar åt något av dessa alternativ:

Bartenderutbildning i Phuket, Thaliand
Utbilda mig inom Event Management i Australien
Plugga franska i Paris
Upptäcka/leva i Irland
Jobba 4 mån i Norge för att sen resa i Sydamerika

Alla dessa saker känner jag att jag en dag kommer att göra, så nu är frågan - Vilket blir mitt första mål?

----------

Its gona take a while but some day I'll say goodbye to Barcelona, and now Im slowly starting to plan my next stop.

Bartenderschool in phuket, Thailand
Study Event Management in Australia
Study french in Paris
Explore Ireland
Work in Norway 4 month then travel southamerica

I feel that Im going to do all of this above someday in my life, but now Im figuring out wich one will be my next stop.

RSS 2.0